Két év garancia

Minden komplett automata
vadetetőre és alkatrészeire
2 éves garanciát vállalok!

Referencia


Tisztelt Soltész Úr!

Vadásztársaságunk 7400 hektár területen gazdálkodik
a Bakony keleti lejtõin. Gazdálkodásunkat 2004 májusa óta
segíti a Soltész féle automata vadetetõ.
Jelenleg a területünkön 46 darab üzemel belõle.
A 8 év tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy az Ön etetõi még a szélsõséges idõjárási körülmények között is jól mûködnek. Megbízhatóak, egyszerû az üzemeltetésük, a karbantartási igényük minimális. Hatalmas megtakarítást értünk el autóink futásteljesítményében, így jóval kevesebbet kellett üzemanyag-vásárlásra költenünk. A saját tapasztalataink alapján õszintén ajánlom minden vadgazdálkodónak.

Tisztelettel: Hegedûs Csaba, Tési-Fennsik Vt.Ha jól tudom, a Soltész-féle automata vadetetõk prototípusai és a szériák elsõ darabjai a Pilisi Parkerdõ Zrt. szentendrei erdészetének területén lettek felszerelve, kipróbálva. A kõhegyi, sikárosi, málnási, lajosforrási szarvasok, vaddisznók, õzek ismerkedhettek meg elsõként az esténként/éjszakánként mûködésbe lépõ „kukorica-esõkkel”. Az igazat megvallva, az apróbb módosításokat, kisebb átalakításokat leszámítva, nálunk ma is mûködnek ezek a prototípusok, ezért nem volt véletlen, hogy évrõl-évre újabbakat is szereltetünk fel. Emlékszem, a kezdetben az jelentette a legnagyobb gondot Soltész Karcsinak, hogy mivel tudja a leginkább megnehezíteni a tolvajok dolgát, ne lehessen könnyedén megszerezni a vadetetõjét. Szerintem a csörlõs módszer - ami a kézi csörlõtõl az autóval mûködõ tartály le és felhúzásig fejlõdött - bevált, nálunk egyetlen etetõt sem loptak el, pedig nincs hiányunk igazi és álcázott „turistákból”.
Ne tekintsék túlzásnak, legfeljebb lokálpatriotizmusnak, hogy büszke vagyok a szentendrei Soltész Károlyra, aki jelentõsen megkönnyítette nagyon sok vadgazda, hivatásos vadász és erdész életét a minden porcikájában magyar, automatizált vadetetõjével.

Petrik János, a szentendrei erdészet igazgatójaA Bakony déli lejtõnek alján, 7800 hektáron gazdálkodunk. Nem dicsekvésbõl mondom, de évente 500 nagyvadnál is többet tudunk terítékre hozni. Igaz, megteszünk mindent azért, hogy a területünkön megmaradjanak a szarvasok, õzek, vaddisznók. Szinte egész évben mûködtetjük a 38 szórónkat, melyekre 220 literes Soltész-féle automata etetõket szereltettünk fel. Meggyõzõdésünk, hogy a szóró-rendszerünknek, a folyamatos, mégis változó idõpontú etetésnek köszönhetjük a vadászati eredményeinket.

Kovács János, Csatkai Földtulajdonosi Vadászati KözösségElõször csak a Tisza árterében elhelyezkedõ vásárosnaményi Hunor ’96 Vt. 6100 hektáros területén szereltettük fel a Soltész-féle 220 literes etetõket és a próba olyan jól sikerült – az etetõk megbízhatóan mûködnek, a kukorica és az akkumulátorok feltöltésén kívül – nem kell velük törõdnünk. Aztán javasoltam a Sajógalgóc Vadásztársaságnak is, hogy ismerkedjenek meg a Soltész-féle automata etetõk elõnyeivel, gazdaságosságával… és az eredmény az lett, hogy a tagok között szétosztott Soltész-féle etetõket használja mindenki. Én üzletember vagyok, mielõtt döntök, kõkeményen számolok és fontos számomra a gazdaságosság. El kell ismernem, hogy a Soltész-féle automata etetõk használata több szempontból is gazdaságos. Havonta csak egyszer, maximum kétszer kell feltölteni az etetõk tartályát, ami igen jelentõs üzemanyag-megtakarítást jelent. Az idõközönként meghatározott mennyiségben kiszórt kukoricát – annak ellenére, hogy tényleg olyan, mint az esõ – nem pocsékolja, tapossa földbe-sárba evés közben a vad, ugyanakkor elég hosszú ideig tartózkodik a szórón, így bõven van ideje a vadásznak a lövés elõtti bírálatra. Ha más vadászterületen is lenne érdekeltségem, ott is javasolnám a Soltész-féle etetõk rendszeresítését.

Kiss B. Zoltán2000 óta ismerem és használom a Soltész-féle automata etetõket Gödrén, a 7 és félezer hektáros Szkíta Aranyszarvas Vt. területén, elsõsorban a vaddisznós-kert vadász-szekcióiban. Még itt is számít, hogy a hajtóvadászatok elõtt helyhez szoktassuk a vadat. A szabad területeken ez hatványozottan igaz, ahol folyamatosan etetünk, ahol kihasználjuk a vaddisznók biológiai óráját és mindig ugyanabban az idõben szórjuk eléjük a kukoricát, nyugodtabban készülõdhetünk a téli hajtásokra, a szórókon fölmérhetõ a területen tartózkodó állomány mértéke, adott esetben megközelítõen a kanok nagysága. Tucatnyi év tapasztalata engedi számomra kijelenteni, hogy jó ötlet és megbízható megvalósítás volt a Soltész-féle automata etetõk kialakítása, szabadalmaztatása. Talán az sem lényegtelen, hogy mi - az egyébként lelkes vadász - Soltész úrral szereltettük fel az etetõinket, ritkán kellett idáig élnünk a garanciális alkatrészek cseréjével.

Dr. Palkovics GyörgyVélemény önetető rendszer működtetéséről:

Társaságunk a Zemplén Barátai Bérkilövő Vadásztársaság a Dél-Zemplénben található 725 méter magas Magoska-hegy mintegy 1100 ha-os területén vadászik. A hegy magasságából adódóan a téli és esős időszakokban nehezen járható, így rendkívül költséges volt a folyamatos vadetetés biztosítása. Ma már egyértelmű, hogy jó döntés volt 2005. évben a területen található 11 darab szórónk - Soltész Károly által gyártott önetetővel történő felszerelése.
Több szempontból is elégedettek vagyunk:
- amikor gépjárművel nem lehet megközelíteni a szórót az etetés biztosítva van, szórás minden nap ugyanabban az időben,
- a mennyiséget és gyakoriságot magunk határozzuk meg,
- az egész terület etetési célú beutazása kézi szórás esetén heti 2x-i alkalom volt, ezzel szemben 2-3 hetente 1-2 alkalom szükséges, tehát a költség minimum 60 %-al kevesebb.
- műszakilag megbízható, javítás igénye kicsi, dugulás elhárítás minimális,
- a területen a vadak száma a rendszeres szórás miatt jelentősen megnőtt.

Két szó, mint száz: elégedettek vagyunk.

Tomkó István elnök Zemplén Barátai Bérkilövő VadásztársaságA Kisbalaton Vt Zalakaros környékén, 5660 ha-on gazdálkodik. 2001 óta üzemeltetünk Soltész féle szórókat, jelenleg 10 helyen. A szórók beváltak, az üzemanyag takarékosság, és a minden napos etetés alapján döntöttünk automata vadetetők mellett. A Soltész féle etetők legnagyobb előnyét a garanciában látjuk: a felszereléstől a folyamatos működtetésig bármi gond adódott, mindig szakszerű segítséget kaptunk. 11 év tapasztalata alapján jó befektetésnek tartjuk a kukorica eső nevű találmányt, és a hozzá járó szolgáltatásokat.

Perjési Tamás hivatásos vadászTapasztalatok a Soltész önetetővel kapcsolatban

A ZALAERDŐ Zrt. Bánokszentgyörgyi erdészeténél a Soltész Károly által gyártott és forgalmazott etetőket 1997 óta használjuk. Az erdészetnél 20 db etető szolgálja a vad etetését és az eredményes lesvadászatot.
A készülék előnyei a mindennapos etetés, függetlenül az időjárástól, valamint a kollégák elfoglaltságától.
Takarékos üzemének köszönhetően a mai gabonaárak mellett jelentős megtakarítás érhető el. A szállítási és a munkaidő megtakarítást is figyelembe véve, elmondható, hogy az egyik legtakarékosabb megoldás a vadgazda számára, amellett, hogy a vad állandóan talál takarmányt az etetőhelyen.
A berendezést a takarmányszükségletnek megfelelőn lehet állítani, így a vegetációs időben kevesebbet, míg az ínség idején többet. Naponta akár többszöri szórást is be lehet állítani..
Amióta használjuk lopás nem történt, rongálás is csupán néhány esetben.

Hopp Tamás erdészet igazgatóTisztelt Soltész Úr!

A Bárányosi VTFTK vadászterületén 2007 óta a Soltész vadetetőket használjuk. Első évben pár darabbal kezdtünk. A mai napig 22 darab vadetető van felszerelve, melyek nagy mértékben megkönnyítik munkánkat, az etetés nem függ az időjárási viszonyoktól, 2 nap alatt feltöltjük az összes etetőt, ezzel időt, üzemanyag költséget tudunk megtakarítani. Ami még nagyon fontos, hogy az azonos időpontban kiszórt takarmány kiszámíthatóbbá teszik az állatok ételhez való jutását.
Karbantartások elvégzésében, az alkatrészekhez való gyors hozzájutásban nagy segítséget kapunk Soltész Úrtól, melyet ezúton is megköszönünk.
Ezen időszak alatt 2 db vadetetőnket rongáltak meg.

Tisztelettel: Bagotai Dezső Bárányosi VTFTK közös képviselőÉn személy szerint 2001-ben vásároltam az első vadetetőt Soltész Károlytól, akivel azóta nagyon jó, vadászbaráti kapcsolat alakult ki. Mivel nagyon jó tapasztalatokat szereztem az etető használatával kapcsolatban, bátran ajánlottam ismerőseimnek, barátaimnak, vadásztársaságoknak. Vadásztársasági tagok részére -amennyiben területükön megengedett az egyéni szóró létesítése - különösen tudom ajánlani, hiszen a folyamatos szórás biztosítása miatt megsokszorozódik az esélye az eredményes vadászatnak. Nem kell senkit megkérni a szórásra, megbízhatóbb sokszor mint a helyi vállalkozó. Tartósan csapadékos idő esetén max. havonta egyszer kell a terepjárónkat "begyötörni" a szóróhoz - persze kivétel a vadbehozatal esete, ami azonban kellemes gyötrődés talán. Nagyon takarékos - és ez a mai kukoricaárak mellett nem elhanyagolható szempont. Két zsák tengeri általában 4-5 hétig biztosítja a vadmegtartást. Természetesen a vadásztársaságok bérvadászati szóróira ugyanezek a szempontok érvényesek, a vadőr nagyon sok munkától szabadul meg a szóró használatával, az üzemanyagárak mai állapotában pedig sok pénz spórolhat meg a társaság részére. Azt mondom tehát, ne féljen senki kirakni ezeket a szórókat, mivel rongálás, lopás ugyan előfordul, de ezek egyrészt nem gyakoriak, másrészt ezzel együtt is nagyon gazdaságos a használatuk.És ami a legkellemesebb érzés: a vadetető alatt zsigerelni a vaddisznót.

Szlama Ferenc, egy somogyi-pesti vadász